Sovrumsmöbler

Barnsängar

Bland det roligaste som finns när man väntar barn är att inreda barnkammaren och köpa gulliga små möbler. Det är mycket man behöver, speciellt om det är ens första barn. Skötbord, gungstol och framför allt en riktigt bra barnsäng.


Det absolut viktigaste med barnsängar är att de är säkra. Babyn ska inte kunna få ut huvudet mellan spjälorna när han eller hon börjar rulla runt och man sätter ofta upp mjuka skydd runt hela sängen. Men den ska också vara bekväm för föräldrarna att använda. Det kan vara ganska så svårt att få ner ett sovande barn i sängen om man inte kan sänka spjälorna på ett lätt sätt, till exempel. Ibland kan barnet använda samma säng ganska länge om man kan ta bort bort gallret på ena sidan.


När barnet börjar växa så blir det dags för en lite större barnsäng. Men eftersom de ofta växer riktigt mycket varje år så kanske en säng som kan bli större vartefter är ett bra alternativ. Barn tycker om att ligga lite trångt, de vill ofta inte ha för mycket plats i sängen. Så att börja med en stor säng med en gång kan vara skrämmande. I stället blir sängen längre gradvis, precis som barnet. Man kan också få plats med andra saker i rummet om sängen inte är alltför lång.


Det finns många roliga barnsängar idag, som passar perfekt för en liten prinsessa eller en blivande rallyförare. Att gå och lägga sig blir så mycket roligare, och därmed lättare för föräldrarna om sängen ser ut som en bil eller ett slott. Vissa barnsängar är gjorda för att man ska kunna ha kompisar som sover över, det finns en extrasäng inskjuten under sängen. Eller så kan man använda den om man har flera barn, och vill ha mer plats för lek under dagtid. Andra barnsängar har i stället stora lådor under, så man får plats med alla sina leksaker.


Vill man ha ett helt paket så ska man välja en barnsäng som är kombinerad med skrivbord, skåp och hyllor. Dessa är verkligen praktiska om man inte har så mycket plats, eftersom det bara behövs en hörna för att allt ska passa. Barnen behöver inte alls vara så stora för att kunna klättra upp några få steg till sängen, det är inte lika högt som en vanlig våningssäng. Med alla de fina barnsängar som finns på marknaden idag, kan man alltid hitta en som både barnet och föräldrarna tycker om. En som är bekväm, praktisk och inbjudande.

Barnsäng med förvaring Sleepo

Dags för en ny barnsäng? Hos Furniturebox hittar du ett fantastiskt sortiment av fina barnsängar till riktigt bra priser

På jakt efter en barnsäng från Disney? Hos Sleepo hittar du läckra barnsängar från en stor mängd kända varumärken

Furniturebox
Se alla barnsängar som finns att köpa hos Furniturebox
Se alla barnsängar som finns att köpa hos Sleepo
Sängram i rosa melamin Barnsäng utformad som ett piratskepp Våningssäng i form av en buss Barnsäng från Disney Säng från Disney med praktiska lådor Hello Kitty säng med lådor