Sovrumsmöbler

Loftsängar

Loftsäng med matchande möbler Sleepo

När man inte har så mycket plats i hemmet är det extra viktigt att utnyttja alla krokar och vrår som man har till förfögande. Många gånger kan man göra i ordning ett väl fungerande hem på en ganska liten yta genom att använda sig av höjden. Höga garderober som rymmer det mesta, hyllor som går ända upp till taket, samt våningssängar och loftsängar.


En loftsäng är en bra kombination om man har ont om plats. Det är som en våningssäng, men man har bara översängen. Under sängen kan man ställa en soffa, ett skrivbord, eller vad man än har behov av. Många använder sig av loftsängar i ett ungdomsrum, till exempel. Lite större barn och tonåringar behöver vanligtvis ett bra ställe att sitta och göra sin läxor. När kompisarna kommer över kanske man vill ha något bekvämt ställe att sitta ifred och prata. Lite mindre barn behöver stora ytor för att leka. En del loftsängar är inte så höga, men under dem kan man göra en grotta eller ha sina leksaker. Det är ingen risk att barnen ramlar ur sängen eftersom det sitter en liten kant på sidan av sängen. Några få trappsteg upp är inget problem för även relativt unga barn.


Även vuxna kan sova i loftsängar, det kan vara ett bra alternativ till en bäddsoffa. Har man bara ett rum eller en liten lägenhet kanske man inte vill att gästerna sitter på ens säng. Genom att lägga sängen högt upp får man både plats med soffa och har sin sovplats i fred. Eller så utnyttjar man utrymmet under sängen till att ha bokhyllor eller en arbetshörna.


Loftsängar kommer i flera olika modeller och material. En del är gjorda i målat trä, men man kan också måla dem själv i en färg som passar in i rummet. Vissa loftsängar är smala, och passar perfekt i barnkammaren. Men det finns också bredare sängar, som räcker bra till ett par. Man måste ha ett visst utrymme ovanför sängen, så man inte slår huvudet i taket. De loftsängar som finns på marknaden idag passar i de flesta moderna hus och lägenheter, de är anpassade till dagens rumshöjder.


Det är praktiskt med loftsängar, och ett mycket bra sätt att skapa en liten sovrumsmiljö även i de minsta lägenheter. Här kan man vara avskild när man så önskar, utan att behöva ha ett separat sovrum. En loftsäng är bra för både barn och vuxna som vill använda golvytan till andra aktiviteter, vare sig det handlar om att sitta och skriva eller leka.

På jakt efter en ny loftsäng? På Furniturebox.se hittar du ett brett
sortiment av loftsängar för både vuxna och barn till bra priser

Bra loftsängar till mycket attraktiva priser hittar du även hos
Sleepo - Sveriges största sängbutik på nätet

Se alla loftsängar som finns att köpa hos Furniturebox
Furniturebox
Se alla loftsängar som finns att köpa hos Sleepo
Loftsäng med skrivbord