Sovrumsmöbler

Sängbord

Det finns flera olika lösningar för sovrumsmöbler, och det är viktigt att ta sig tid och välja något som passar en bra. Man tillbringar en mycket stor del av sitt liv i sovrummet, så det bör vara bekvämt. Många tycker om att läsa i sängen eller ha en liten lampa vid sidan, så sängbord är något man behöver och uppskattar.


Sängbord eller nattduksbord kommer i flera olika former och utföranden. Ofta hittar man dem i matchande stil och färg med sängen, men man kan också köpa något separat som passar in. Det viktiga är att man tänker efter hur man vill använda sängbordet och sedan hittar en modell som fungerar väl.


Om sängen bara är en plats för att sova i, kan ett enkelt litet nattduksbord med plats för en lampa och glasögon räcka. Det finns flera trevliga varianter som kanske bara har en liten låda eller hylla under, men i stort sett inget mer. Andra, däremot, använder sängen till att vila och läsa ganska mycket. Man vill ha flera tidskrifter och böcker lätt till hands, det är ingen som vill gå upp och hämta saker när man väl lagt sig ner. Då kan ett sängbord med tidningsställ och hyllor vara en bra idé, med mycket plats för nästan allt man kan tänkas behöva.


För vissa är sängbordet något privat, det står på en speciell sida av sängen och hör till den personen. Därför vill man gärna ha lådor så man kan förvara sina små personliga ägodelar. Det kan vara underkläder, det behöver inte vara några hemligheter. Men poängen är den att man behöver flera lådor, så att allt verkligen får plats.


Om man vill göra sitt sovrum till något speciellt kan man välja en avvikande färg eller stil på sitt nattduksbord. Det är inte någon stor möbel, så det stör inte balansen, men samtidigt kan man göra något extra här. För en mer traditionell och vilsam möblering föreslår inredningsarkitekterna att man satsar på tre saker uppepå sängbordet. För det första, något högt vanligtvis en lampa. Sedan något lågt, t.ex ett par böcker. Till sist något vackert, ett prydnadsföremål eller kanske ett trevligt semesterminne.


För de allra flesta människor är sängbordet en naturlig del av sovrumsmöblemanget, något man inte klarar sig utan. Man väljer ett som passar in i sovrummet, vare sig man matchar sängen eller gardinerna. Någonstans att lägga ifrån sig de viktigaste sakerna innan man går och lägger sig, och helst plats för en liten bordslampa. Med det fantastiskt stora urval av sängbord som finns på nätet kan man alltid hitta något som passar en alldeles  perfekt.

Sängbord med låda och förvaringsfack

På jakt efter ett nytt sängbord? Du hittar en stor mängd snygga sängbord till fantastiska priser hos Furniturebox

Furniturebox
Se alla sängbord som finns att köpa hos Furniturebox
Svart sängbord med låda Vitlaserat sängbord i massivt trä