Sovrumsmöbler

Sovrumslampor

I sovrummet gör man ofta mycket mer än att bara sova. Man ligger och läser, ser på TV och umgås. Därför behöver man först och främst en bra säng, med en skön madrass och ordentliga kuddar. För den som vill läsa eller handarbeta, till exempel, är det också viktigt med bra sovrumbelysning. Samtidigt vill man inte förvandla sovrummet till en verkstad, det ska vara lugnt och fridfullt så att man verkligen kan vila ordentligt. Därför ska man satsa på bra sovrumslampor, och även här har man en hel del att välja på. Det brukar ofta bli bäst om man kombinerar lite olika sorters belysning.


Många har sin garderob och byrålådor i sovrummet. Det är här man väljer kläder och sätter på sig dem, så det kan vara bra att ha en ordentlig taklampa så man kan se vad man håller på med. Samtidigt vill man inte störa den estetiska linjen, den som ska andas harmoni och frid. Många föredrar därför en luftig lampa, kanske i neutrala vita nyanser som passar bra till det mesta. Hur stark den ska vara kan man själv välja med glödlampan.


När man sedan ligger och läser på kvällen så brukar det räcka med lite ljus från sidan. En trevlig bordslampa på sängbordet kan vara alldeles tillräckligt, och här ska man välja en med bra skärm. Om man delar säng med någon är det viktigt att ljuset inte stör den andra. Vare sig man läser medan den andre sover, eller båda två är vakna, så ska inte ljuset komma i ögonen på partnern. En bra sovrumslampa som skärmar av ljuset och fokuserar det på rätt ställe alltså. Det finns många fina varianter som man kan välja mellan, så det blir lätt att matcha resten av inredningen. Man kan fånga upp ett mönster eller en nyans från gardinerna eller sängöverkastet och se till att detta går igenom även i sovrumslamporna.


Många vill inte ha det helt mörkt när de ligger och ser på TV i sovrummet, en liten lampa kan vara behändig att ha. Vissa sovrumslampor kan man sätta fast på väggen, de är vackra och dekorativa. Ofta avger de ett lite diffust ljus, bara tillräckligt för att det inte ska vara alldeles kolsvart i rummet. Detta skapar en mysig atmosfär, och gör att man verkligen kan varva ner efter en lång dag. För poängen med ett sovrum är just detta - att få lugn och ro så man kan sova riktigt gott och återhämta sina krafter.

Sovrumslampa

Hitta den perfekta sovrumslampan hos Rum21 - Här finns lampor
och belysning för alla sovrum och smaker

Loftsängar Kontinentalsängar Barnsängar Våningssängar

Våningssängar

Barnsängar

Loftsängar

Kontinentalsängar

Köpguide: Få hjälp &
inspiration i våra guider

Rum21
Se alla sovrumslampor som finns att köpa hos Rum21