Sovrumsmöbler

Sovrumsmattor

När man vaknar vill man gärna sätta fötterna på något mjukt. Det finns nästan inget värre än ett brutalt uppvaknande med bara fötter mot ett kallt golv.


En del sovrumsmattor kommer i set. Dels har man de två mattorna som man lägger på var sida om sängen. Men många set inkluderar också en större variant av samma matta som man kan lägga vid fotändan av sängen, eller någon annanstans i sovrummet där den passar in. Detta är en mycket trevlig inredningsdetalj, som skapar harmoni i rummet.


Det är viktigt att inte ha för många saker i sovrummet som kan aktivera sinnet, här ska man kunna varva ner och vila.


Ofta väljer man en sovrumsmatta som passar ihop med allt annat som finns i rummet. Man kan plocka upp en färg eller stil från gardinerna, väggarna eller kanske sängöverkastet. Sovrumsmöblerna är ofta det man köper först, det är en investering som ska hålla i flera år. Men mindre saker, som överkast eller mattor, är något som man kan anpassa och byta ut när man känner för lite förändring.


En del byter sovrumsmattor och gardiner varje säsong. På sommaren vill man ha något luftigare och ljusare, i alla fall om man har en bra rullgardin eller persienner bakom. Under vintern vill man kunna dra för, hålla mörker och kyla ute. Det finns ett mycket stort urval av fina mattor och gardiner på nätet, och priserna är ofta mycket rimliga.


Vare sig man bara är ute efter små mattor att lägga bredvid sängen, eller en större sovrumsmatta som täcker en stor yta, så finns det mesta på nätet. Mörka- eller ljusa färger, små- eller stormönstrade mattor, enfärgade eller mönstrade - det finns precis allt, i flera härliga kombinationer. En del väljer att inreda sovrummet med en heltäckningsmatta, det blir mjukt och skönt. Andra föredrar trasmattor eller bomullsmattor, som man kan lägga i tvättmaskin vid behov. Det viktiga är att man skapar den oas som sovrummet bör vara, ett rum för vila och vederkvickelse.

Sovrum inrett med sovrumsmattor Loftsängar Kontinentalsängar Barnsängar Våningssängar

Våningssängar

Barnsängar

Loftsängar

Kontinentalsängar

Rum21

På jakt efter en ny sovrumsmatta? Spana in sköna och mycket
mjuka sovrumsmattor hos Rum21. Fri frakt vid köp över 499:-

Köpguide: Få hjälp &
inspiration i våra guider

Se alla sovrumsmattor som finns att köpa hos Rum21
Sovrumsmatta tillverkad i bomull från Rum21