Sovrumsmöbler

Våningssängar

Har man inte ett sovrum till alla medlemmar i familjen kan en våningssäng vara den bästa lösningen. Man får lätt plats med två, eller kanske till och med tre sängar på samma yta som en. Många barn tycker om att dela rum med sina syskon, speciellt om de är i ungefär samma ålder. Det är också vanligt med våningssäng i sommarstugan, där man vanligtvis har ännu mindre plats. Om man ofta har familjer eller flera personer på besök kan man även ställa in en liknande säng i gästrummet.


Idag kan man hitta många intressanta varianter på den klassiska våningssängen, speciellt om man surfar runt lite på nätet. Till att börja med kan man nu köpa trevåningssängar, för såväl vuxna som för barn. Det är ofta lätt att passa in sängarna i ett rum eftersom man kan välja vilken sida man ska sätta stegen på. En del sängar kommer utrustade med en praktisk sänglåda, vilket gör det möjligt att lägga en extra person i rummet. Detta kan också vara en bra lösning om man brukar ha gäster på lantstället till exempel. Man behöver inte säga nej till några barn och barnbarn, utan kan ställa till med en riktig familjefest.


En annan lösning kan vara en dubbelsäng nere och en vanlig säng uppepå. Denna typ av våningssäng gör att två vuxna lätt kan sova där nere och ett av barnen kan ligga däruppe. Andra ställer in en liknande säng i barnkammaren, så att barnen kan ha kompisar som sover över. Ofta vill man ha lite extra plats över för leksaker och andra möbler, så det är mycket bättre att bygga på höjden. De flesta vanliga våningssängar har plats under för en sänglåda eller annan typ av extrasäng. Det ska inte vara problematiskt att vara gästfri, vare sig det handlar om släkt, vänner eller klasskamrater.


Det finns också varianter där man ställer sängarna i vinkel mot varandra. Personen som ligger i undersängen kan sticka in benen under den andra sängen, så det gör ingenting om det är lite lågt i tak. Dessa modeller kan också användas till annat om man flyttar till en lite större lägenhet, eller möblerar om. Den övre sängen kan användas som loftsäng med ett skrivbord under, till exempel. Undersängen kan då användas någon annanstans, som en vanlig enkelsäng. Vartefter som barnen växer förändras deras behov av plats och även utrymme. Oavsett vilken modell man väljer är det viktigt att den är bekväm och anpassad efter de som ska sova i den.

Våningssäng från Sleepo tillverkad i nordisk furu Sleepo

Dags för en ny våningssäng? Bra våningssängar till mycket förmånliga priser hittar du på Furniturebox

Hos Sleepo hittar du praktiska våningssängar i en mängd
olika varianter och prisklasser

Se alla våningssängar som finns att köpa hos Furniturebox
Furniturebox
Se alla våningssängar som finns att köpa hos Sleepo